FIDANET ME CILESORE TE MJEDRAVE - POLKA DHE POLANA

Shitet nga: Mjedra-Gjilan 11 Mar 23:44 Fshini, ndryshoni ose ripërtërini shpalljen tuaj
Çmimi:

-

Komuna: Gjilan
REZERVIMET PER PRANVERE JANE NE PERFUNDIM
FIDANET ME CILESORE NE TREG
POLKA & POLANA
FIDANET me sistem rrenjor shume te zhvilluar.
Furnizimin me fidane e bejme per ngritjen e plantacioneve dhe per nevoja familjare.
Rendimentet per keto varietete per 1 ha jane (12-17t). Ne vitin e pare 700-900 gram per nje bime te mbjellur.
Ja disa arsye qe tju shtyejne te filloni te merreni me kultivimin e mjedres:
Eshte frut shume i kerkuar ne treg per perdorim te fresket si dhe per ngrirje.
Mund te kultivohet ne te gjitha lartesite mbidetare deri ne 1300m).

Pse pikerisht Mjedra rilulzuese?
Sepse me investime optimale ato i ktheni qe ne vitin e pare, punet fizike jane shume me te vogla per krahasim me varietetet tjera, jane te qendrueshme ndaj semundjeve dhe japin rendimente te larta, gjithashtu me nje shije shume te mire, me madhesi te frutave, mund te perdoren per konsum si frut i fresket si dhe jane te pershtatshme per ngrirje dhe perpunim.
Per krahasim nga varietetet tjera qe fruta te fresketa sjellin ne treg per kohe te kufizuar, lloji "POLKA" dhe POLANA" japin rendimente gjate tere sezonit veror (prej korrikut deri ne ngricat vjeshtore).
Jane nder bimet e rralla qe me kultivim te mire i kthejne investimet e bera qe ne vitin e pare. Rendimentet e plota i arrin ne vitin e dyte dhe te trete, ndersa jetegjatesia e kultivimit eshte rreth 15 vite.
Perparesite e kultivimit: kerkojne investime minimale dhe punet fizike jane pergjysme me te vogla (nder varietetet e vetme qe gjate ngritjes dhe kultivimit nuk ka nevoje per vendosjen e shtyllave dhe telave - eshte bime e vetqendrueshme, per lidhjen e trupit etj. qe ne masen e pergjithshme i pergjysmon hargjimet rreth kultivimit-puneve fizike dhe kujdesit ndaj saj.
Kerkojne vetem 3 sterpikje-mbrojtje preventive nga semundjet apo demtuesit.
Ne vjeshte kur perfundon vjelja dhe arrijne ngricat e para, bimet prehen-kositen dhe digjen.
Kerkesa e vetme eshte ne vendosjen e sistemit te ujitjes pike-pike dhe vjelja e rregullt.
Mbjellja mund te behet gjate vjeshtes dhe ne pranvere.
Per reference ju orijentojme tek fermeret te cilet gjate viteve te kaluara ne i kemi furnizuar me fidane, ata do tju tregojne cfare cilesie kane fidanet dhe sa jane te kenaqur me sherbimin tone. Do te merrni udhezimet e detajuara nga pergatitja e tokes deri te vjelja. Per reference do te pyetni ata qe jane furnizuar nga ne me fidane.
Rezervimi i fidaneve i domosdoshem, na kontaktoni permes tel.049 860-656.
Mjedra POLKA-POLANA - Gjilan.
Nuk ka shpallje të vizituara
Në fillim