Ringjyrosja e vetures


Shitja e një veture të përdorur: Riparimi i ngjyrës mund të shtojë vlerë 

Kur shisni një veturë të përdorur, mënyra më e lehtë për të shtuar vlerën e saj është ta bësh atë të duket sa më mirë për blerësit e mundshëm. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është ngjyrosja e veturës për të mbuluar defektet e mundshme të sipërfaqes.

Hapat e nevojshëm për aplikim të ngjyrës:

1. Pastroni sipërfaqen e veturës

Ajo çfarë duhet të keni parasysh gjatë riparimit të ngjyrës, është puna me një sipërfaqe të pastër. Prandaj, sigurohuni që vetura është larë së fundmi dhe sipërfaqja është e pastër dhe e gatshme për ngjyrosje. Para se të filloni me ngjyrosje, rekomandohet të pastroni zonën apo pjesën ku do të ngjyrosni me një pastrues qelqi dhe më pas, ta thani veturën me një leckë mikrofibre.

2. Identifikoni sipërfaqen e nevojshme për riparim

Është e rëndësishme që pas pastrimit të veturës, ta inspektoni atë për dëmet e mundshme në mënyrë që të dihet se ku do të intervenoni. Për të parë më qartë, ju mund të përdorni një bateri të vogël dore me ndriqim të mjaftueshëm. Nëse vëreni sipërfaqe të dëmtuara, mund t’i nënvizoni ato me marker. Kjo do ta bëjë më të lehtë identifikimin e tyre kur të filloni me riparimin e ngjyrës.

3. Lëmoni zonën e dëmtuar

Për të përgatitur zonën e dëmtuar për riparim, ngjyra duhet të ngjitet tek ajo pjesë. Për të pasur një ngjitje sa më të mirë të zonës, ju mund të përdorni një letër lëmuese për të punuar rreth vendit të dëmtuar. 

Lëvizni letrën me lëvizje të shkurtra dhe të lehta para dhe mbrapa kur lëmoni ngjyrën. Lyejeni atë derisa ngjyra të ketë një pamje uniforme dhe të ketë humbur shkëlqimin e saj ngjitës. 

4. Pastrojeni zonën e lëmuar me hollues të ngjyrës

Aplikoni hollues të ngjyrës për të pastruar dhe përgatitur zonën e lëmuar. Fusni një shtupë pambuku në një sasi të vogël të hollimit të ngjyrës e cila përdoret për qëllime automobilistike. Pastaj, përdorni shtupën e pambukut për të pastruar copën e ngjyrës si dhe mbi dëmtimin e lëmuar.

Është e rëndësishme që ngjyra riparuese të ngjitet mirë dhe të qëndrojë përpara elementeve kur ngisni veturën. Aplikimi i një holluesi të bojës do të ndihmojë gjithashtu që produkti prekës të ngjitet më mirë.

5. Aplikoni ngjyrën riparuese

Përdorni një brushë me majë të hollë për të vendosur një shtresë bazë që përputhet me ngjyrën e veturës suaj. Shtoni pak ngjyrë në majë të furçës. Pastaj, vendoseni ngjyrën lehtë mbi zonën që keni përgatitur. Përdorni vetëm një sasi të vogël të ngjyrës në të njëjtën kohë.

Gjatë procesit të tharjes së ngjyrës, mund të vëreni se ngjyra humbet vëllimin. Prisni derisa shtresa e ngjyrës të jetë tharë për të përcaktuar nëse do të nevojitet një shtresë tjetër me ngjyrë bazë para se të lëvizni në shtresën e pastër.


Ngjyrosja e vetures

Para se të vazhdoni me aplikimin e shtresës së pastër sigurohuni që sipërfaqja e ngjyrës është e lëmueshme.

6. Aplikoni shtresën e pastër të ngjyrës

Kur shtresa bazë e ngjyrës të thahet plotësisht, ajo duhet të përfundojë me një shtresë të qartë. Përdorni një brushë të pastër ngjyre me majë të hollë dhe të njëjtën teknikë zhytjeje si më parë. Lëreni sipërfaqen e ngjyrosur të thahet pjesërisht para se të vendosni nëse do të nevojitet edhe një shtresë shtesë e ngjyrës

7. Lëreni ngjyrën riparuese të thahet

Nëse jeni të kënaqur me vendosjen e ngjyrës dhe puna e lëmimit ju duket në rregull ju duhet ta lini sipërfaqen e ngjyrosur të thahet. Sipërfaqja duhet të lihet të thahet të paktën 40 orë deri sa të forcohet plotësisht.

Pasi ngjyra të jetë tharë mjaftueshëm është koha për të poliratur sipërfaqen e ngjyrosur. Procesi i poliratjes mund të kryhet me makina për polir dhe do t’i japë shkëlqim dhe ngjyrë të re sipërfaqes së riparuar.

Kini parasysh se kjo mënyrë e ngjyrosjes së veturave mund të bëhet nga ju vetëm kur vetura ka nevojë për riparime të vogla të ngjyrës. Sigurohuni që gjatë këtij procesi të ndiqni hapat e nevojshme për një ri-ngjyrosje sa më profesionale pasi ngjyra e vendosur në mënyrë jo të drejtë mund të bëjë veturën tuaj më të ndjeshme ndaj ndryshkut.

Në rastet kur keni nevojë të ri-ngjyrosni një sipërfaqe më të madhe të veturës, ne ju rekomandojmë të bëni ri-lyerje profesionale tek kompanitë që ofrojnë këto shërbime.

Kur duhet të konsideroni ta lyeni veturën për të shtuar vlerën e rishitjes?

Riparimi i ngjyrës është investimi i duhur kur bëhet fjalë për rishitjen e veturës. Një veturë e përdorur mund të transformohet në një gjendje tjetër vetëm me një shtresë lyerje. Por, ri-ngjyrosja nuk e ka gjithmonë këtë efekt.

Në rastet kur vetura nuk është në gjendje të mirë funksionale, ri-ngjyrosja nuk do të ndikojë tek shtimi i vlerës. Prandaj, sigurohuni që vetura juaj është në gjendje të mirë funksionale dhe motorike para se të vendosni për ri-ngjyrosje të saj sepse asnjë blerës nuk kërkon veturë në gjendje të mirë të eksterierit kur brendësia e saj nuk punon si duhet.

Gjatë procesit të shitjes, vetura juaj do të klasifikohet nga blerësi si mirë e mbajtur apo në gjendje të dobët të mirëmbajtur. Vlera e veturës suaj do të shtohet nëse vetura juaj shfaqet në gjendje shumë të mirë para blerësit. Blerësi do të konsiderojë se vetura është e mirëmbajtur dhe nuk ka shumë nevojë për investime pas blerjes. 

Ndërsa, nëse vetura juaj shfaqet si jo mirë e mbajtur në treg, blerësit nuk do ta konsiderojnë atë për blerje, pasi ata i konsiderojnë edhe riparimet e mundshme për të cilat vetura mund të ketë nevojë pas blerjes.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione