Si të shkruani një shpallje pune që tërheq kandidatë kualitativ

Si të shkruani një shpallje pune që tërheq kandidatë kualitativ

Kosova është një vend me papunësi të lartë, por gjetja e kandidatëve kualitativë mund të jetë një sfidë.

Më poshtë do gjeni disa këshilla, se si të bëni shpallen tuaj më atraktive.

Shkruani përshkrimin e punës më kujdes

Punëtorët superior, tërhiqen vetëm nga vendet e punëve superiore. Nëse shpallja juaj duket si çdo shpallje tjetët, atëherë mos u habisni nëse aplikantët do jenë mesatarë gjithashtu. Siguroni që shpallja është e lekturuar dhe gabimet gramatikore e drejtshkrimore janë eliminuar. Mënyra se si ju e shkruani shpalljen determinon edhe nivelin e personalve të cilët aplikojnë për atë pozitë.

Kujdesuni për dizajnin

Dizajni i shpalljes është nje element krucial për tërheqjen e vëmendjes të kandidatëve potencial. Nëse vendosni në fotografinë e shpalljes punëtorë aktual, atëherë ju do të tërhiqni më shumë njerëz, duke pasur parasysh edhe anën njerëzore.

Përdorni një uebfaqe për shpallen

Shumica e fuqisë punëtore sot ështe online. Sigurohuni që shpalljen tuaj e keni derguar në uebfaqe të shpalljeve. Përveq këtyre shpalljeve, ju mund të përdorni edhe rrjetet sociale, ku mund të targetoni specifikisht audience për të cilen jeni të interesuar.

Përshkruaj kompaninë

Kandidatët potencial duan të dijnë për kompaninë aq sa duan të dijnë për vendin e punës. Përfshijë qëllimet, vlerat, kodin e etikës si dhe misionin e përgjithshëm në këtë seksion.

Përfundime

Edhe pse tregu i punës është i madh, është e vështirë të gjeni kandidatin ideal. Kandidati duhet ti ketë të qartë të gjitha të dhënat rreth pozitës dhe kompanisë. Shpallja duhet të jetë informative, tërheqëse dhe në shenjë.

 

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione