Si të zgjidhni kompaninë e duhur postare

Si të zgjidhni kompaninë e duhur postare

Bizneset dhe konsumatorët bashkëveprojnë ndryshe me kompanitë postare.

Nëse konsumatorët porosisin sende nga shitësi i tyre i preferuar me dërgesë në shtëpi ose duan të dërgojnë një artikull nga pika A në pikën B, kriteret për shërbimin e mirë priren të jenë goxha të ngjashme:

-          A do të arrijë me kohë ky artikull në vendndodhjen time të dëshiruar?

-          A mund ta gjurmoj live?

-          A do të arrijë atje në gjendje të mirë?

Keta faktorë janë njejtë të rëndësishëm edhe për bizneset.

Shumë kompani mbështeten në shërbimet e korrierit për të mbajtur biznesin e tyre dhe klientët e tyre të kënaqur.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë funksionet e një korrieri, dhe të gjitha kriteret që një biznes apo individ duhet të marrë parasysh kur zgjedh një korrier për t'u mbështetur për transportin dhe operacionet e tyre të dorëzimit.

Cilat janë korrierët dhe çfarë bëjnë ata?

Thënë thjesht, një shërbim korrieri është një kompani që bënë shpërndarjen apo transportin e mallrave të ndryshme.

Ky transport mund të bëhet brenda bizneseve, ndërmjet bizneseve dhe konsumatorëve ose anasjelltas. Ndërsa shumë biznese përfshijnë një shërbim të veçantë ndërlidhës për të gjithë ose shumicën e dërgesave të tyre, konsumatorët gjithashtu mund të punësojnë disa korrierë për dërgesat e njëhershme.

Ndërsa fjala "korrier" ka tendencë të interpretohet si sinonim i një transporti të shpejtë, me rreze të shkurtër, dorëzimi i parcelave nga korrieri nuk duhet të jetë thjesht në të gjithë qytetin - mund të nënkuptojë gjithashtu shpërndarjen në të gjithë botën.

Në fakt, korrierët mund të marrin shumë forma. Në disa qytete, përveç kamionëve dhe furgonëve, ata mund të operojnë me biçikletë ose motorrë. Për dërgesat në distanca më të gjata, ata mund të përdorin kamionë, hekurudha dhe avionë me destinacione të largëta.

Korrierët vs posta standarde

A nuk është shërbimi korrier i njejtë me shërbimin postar? Cili është ndryshimi?

Dallimi kryesor midis shërbimeve korrier dhe shërbimeve postare standarde qëndron në faktin se korrierët janë një shërbim premium.

Korrierët ofrojnë shërbime të cilat nuk ofrohen zakonisht nga kompanitë e rëndomta postare:

Kohë më të shpejtë të shpërndarjes.

Përmes efikasitetit dhe specializimit më të lartë, korrierët janë në gjendje të ofrojnë produkte më shpejt sesa një shërbim standard postar, shpesh duke garantuar një datë specifike se kur do arrijë pakoja.

Ndjekja e rendit dhe dorëzimit

Shpesh, zyra postare mund t'ju ofrojë një varg data kur ata besojnë se një paketë ose letër do të dorëzohet. Me një korrier, ndjekja e porosive në internet është shumë më e fuqishme dhe transportuesit dhe marrësit e dinë saktësisht kur një paketë do të dorëzohet në një ditë specifike.

Siguri më e lartë

Shërbimet ndërlidhëse shpesh kërkojnë nënshkrime në artikujt që ato dorëzojnë, duke ngritur elementin e sigurisë. Ato sigurohen që pakoja ka arritur në doren e duhur.

Specializimi

Korrierët mund të veçohen në mënyrë të konsiderueshme nga shërbimet postare standarde përmes specializimit. Kompanitë e korrierit që mund të transportojnë me siguri dokumente të ndjeshme ose substanca të kontrolluara nga temperatura, thjesht nuk mund të përputhen nga një shërbim standard postar.

Niveli më i lartë i komoditetit

Korrierët zakonisht marrin nga shtëpitë e konsumatorëve ose nga depoja e një kompanie, duke eleminuar mundimin për të ndërmarrë hapa shtesë gjatë gjithë procesit, siç është shkuarja në zyrën postare.

Cilat janë postat apo korrierët të cilat funksionojnë në Kosovë?

Posta e vetme zyrtate në Kosovë është Posta e Kosovës, e cila ofron shërbime të ndryshme postale Brenda dhe jashtë Kosovës. Ky shërbim është mjaftë professional por ndonjëherë i ngadalshëm kur bëhet fjalë për dërgesa ndërkombëtare.

Postat të tjera të vogla egzistojnë në gjithë vendin. Ato ofrojnë shërbime për dërgesa Brenda 24 orëve por operojnë vetëm në Kosovë dhe Shqipri.

Kompanitë ndërkombëtare të pranishme në Kosovë janë DHL, UPS si dhe FedEx.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione