3 mënyra për të paketuar dhe lëvizur gjërat e ndjeshme	3 mënyra për të paketuar dhe lëvizur gjërat e ndjeshme

3 mënyra për të paketuar dhe lëvizur gjërat e ndjeshme

Ju dëshironi që të punësoni një kompani profesionale për të lëvizur dhe paketuar të gjithë artikujt sepse ju dëshironi t’a ndërroni vendbanimin, por ndonjëherë niveli i shërbimit nuk është gjithmonë në buxhet. Nëse vendosni t’a kryeni këtë punë vetë duhet të keni kujdes ekstrem kur paketoni sende të brishta.

Ne kemi vendosur t’ju ndihmojmë pa pasur ju nevojë qe të shpenzoni para në gjëra të tilla. Këtu janë 3 mënyra për t'ju ndihmuar të shmangni dëmtimin e gjërave të brishta.

Njëra nga idetë e mira është që të presësh për të siguruar sende të brishta derisa të gjitha gjërat e tjera në shtëpinë tuaj të jenë të paketuara .

• Paketimi i sendeve të brishta kërkon shumë kujdes, natyrisht  dhe si rezultat mund të zgjasë shumë më shumë për të paketuar këto artikuj sesa artikujt e thjeshtë. Shumë njerëz që fillojnë të paketojnë shpejtë vetëm sa për t’a kryer paketimin, zbulojnë se koha është armiku i tyre. Lërini vetes mjaft kohë për t'u siguruar që mund të përfundoni tërë punën!

• Përdorni shumë sfungjerë poshtë sendit që doni t’a paketoni dhe përmbi të, kjo do të shtojë siguri dhe gjasa më të vogla që sendi të thyhet . Jo vetëm që duhet të përdorni sfungjerin por ju duhet të keni edhe mbështjellësin ose gazetën kur paketoni gjërat tuaja, gjithashtu duhet të shënoni  pjesën e poshtme të kutive që mbajnë gjërat sensitive. Gjithashtu, paketoni gjërat e brishta aq fort sa mundeni dhe të ketë sa më shumë sfungjerë në secilën kuti, kështu që ka më pak rrezik që ato të goditen së bashku gjatë lëvizjes.

• Përdorni llojin e duhur të kutisë. Ju mund të jeni shumë I kujdesshëm gjatë paketimit të gjërave  të brishta, por kjo nuk mund të ketë rëndësi nëse ato nuk vendosen në një kuti të mirë për lëvizje. Mos harroni të përgatiteni për largimin e gjërave nga kutitë. Kur paketoni sende të brishta, mbani lloje të ngjashme të artikujve së bashku dhe kutitë e tyre I etiketoni në mënyrë të veqantë për arsye që të beni kujdes gjaë heqjes së tyre nga kutitë.

Këtu janë disa këshilla shtesë për ju:

Trajtoni ato me Kujdes

Instrumente muzikore: Për shkak se shumë instrumente muzikore janë bërë nga materiale (druri, hekuri,telat etj) janë të ndjeshme ndaj temperaturës dhe lagështisë, ato gjithmonë duhet të ruhen dhe dërgohen në një lëndë mbrojtëse të dizajnuar posaçërisht për formën e tyre zakonisht shumica prej tyre kanë çanta specifike.

Veprat artistike: Lëvizja e fotografive, kornizave dhe skulpturave mund të jetë një proces delikat. Kështu që duhet të keni kujdes në paketimin e tyre dhe të kenë paketim të fortë sepse secila më shumë se tjetra janë të ndjeshme apo sensitive.

Elektronikë: Televizori me ekran të sheshtë dhe kamerat kërkojnë një kujdes shtesë speciale. Kurdo që të jetë e mundur, përdorni kutinë origjinale apo një kuti të ngjashme me origjinalen e cila mund të ketë hapësirë për mbushje brenda dhe materialet e transportit para se të paketoni sendet në mënyrë të sigurtë brenda kutive të mbushura.

Pajisje kuzhine: Pllaka dhe enët e shtrenjta duhet të vendosen fort brenda kutive me mbushje të bollshme. Duke kufizuar sasinë e hapësirës midis sendeve me sfungjerë, ju mund të parandaloni çarjet nga lëvizja brenda kutisë. Dhe zakonisht duhet të vendosen në kuti të veçanta sepse mund të dëmtohen shumë lehtë.

Pasi që ju keni vendosur që të shpërnguleni ne donim që tua lehtësonim punën e paketimit dhe t’ju ndihmojmë në kryerjen e shpejtë dhe pa dëme. Këto ishin disa këshilla të cilat ne besojmë të jenë mjaft efektive për ju.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione