7 Këshilla për studentët që duan të marrin apartment me qira

7 Këshilla për studentët që duan të marrin apartment me qira

Semestri i rradhës po afron dhe jo secili prej jush mund të arrijë të gjejë një vend në konviktet shtetërore apo private. Gjithashtu, preferencat e studentëve dallojnë; disa duan të kenë më shumë hapsirë dhe liri, gjera që zakonisht mungojnë në konvikte.

 1. Agjensionet e patundshmërise (përparësitë dhe mangësitë)

Kërkimi dhe gjetja e një apartmenti me qera mund të jetë sfidë e vështirë dhe me shumë kokëdhëmbje. Shumë njerëz prefererojnë që të marrin propozime nga brokerë të patundshmërise. Ky vendim mund të sjellë deri tek vendi ideal për të jetuar, por prap është në doren tënde për të bërë zgjidhjen përfundimtare.

Agjensitë e patundshmërisë mund të të jetë një zgjidhje e shpejtë dhe pa telashe.

 1. Interneti e lehtëson gjetjen e një apartment ideal.

Sot, më lehtë se kurrë mund të marrim një informacion të cilin nuk e kemi. Interneti është bërë një burim informacioni edhe ne industrinë e patundshmërisë. Para internetit, njoftimet rreth qerasë i kemi gjetur në gazeta, fletpalosje apo shpallje në dritare të shtëpive. Ndërsa këto janë të gjitha opsione ende të vlefshme, interneti ka provuar të jetë një nga mënyrat më efikase për të gjetur qiradhënësit. 

Shumë sajte si MerrJep ofrojnë mundësi të mëdha që ju vetë të gjeni një qiradhënës. Zakonisht këto sajte këtë shërbim e ofrojnë pa pagesë.  

 1. Si të zgjidhni bashkëbanuesit?

Disa gjëra që duhet ti konsideroni para se të zgjidhni bashkëbanuesit:

 • A kanë një burim të besueshem të të ardhurave, dhe a do të mund ti përballojnë qiranë dhe shpenzimet e utilitetit?

 • A kanë kafshë shtëpiake?

 • A mund të iu besoni me gjërat e tuaja personale?

 • A keni stil të ngjashëm jetese?

 • Si do të ndani përgjegjësitë?

 • A do ftojnë miq në shtëpi?

Duke pasur parasysh që shumë studentë jetojnë me më shumë se një shok të dhomës, këto lloje shqetësimesh mund të ndërlikohen shpejtë. Ju duhet të keni një sens të fortë se sa të rehatshëm, të respektueshëm dhe bashkëpunëtorë të mundshëm janë ata.

 1. Depozita

Shumë pronarë të apartmenteve preferojnë të aplikojnë depozitat kur te bëhet kontrata mbi qiranë. Depozita është një pagesë “peng” e cila e siguron pronarin që për çdo prishje, qiramarrësi do garantojë dëmshpërblimin. Në rast prishje apo dëmtimi, depozita mbahet nga pronari për vlerën e dëmtuar.

Zakonisht pronarët kërkojnë një pagesë të plotë qeraje si depozitë.

 1. Rilokimi

Rilokimi në një apartment të ri mund të jetë pjesa më ë lodhshme dhe e mërzitshme. Gjëja kryesore që duhet ta keni parasysh është që të paketoni gjitha gjërat, gjithmonë duke pasur parasysh koston dhe kohen. Mundohuni që gjërat të cilat nuk i përdorni më ti dhuroni apo shisni para se të filloni të mbushni kutitë. Gjithashtu duhet të keni parasyshë që të paketoni sa më shumë gjëra në hapsirë sa më të vogel në mënyrë që të reduktoni kostot e transportit.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione