Investoni menqur – Patundshmëri, biznes apo diçka tjetër?

Investoni menqur – Patundshmëri, biznes apo diçka tjetër?

Ndërmarrësia çdo ditë e më shumë po bëhet modë apo stil jetese për gjeneratat e reja. Gjithmonë, para se të investojmë një shumë të parave, kohë dhe energji ne mendojmë se në çfarë duhet të investojmë. Shumë njerëz preferojnë të investojnë në patundshmëri duke blerë kështu shtëpi, apartment apo tokë në mënyrë që të përfitojnë nga rritja e vlerës apo japja me qëra e tyre.

Një grup tjetër njerëzish preferojnë të investojnë në një biznes duke synuar kështu kthim më të shpejtë të fitimit, por duke rrezikuar më shumë në humbjen e këtij investimi.

Mundësitë e të pasurit një biznes kundrejtë investimit në patundshmëri bazohen në 9 faktorë, përfshirë kohën, kapitalin, rrezikun, potencialin e të hyrave, potencialin e ndërtimit të pasurisë, levërdinë dhe lehtësinë e realizimit.

Në këtë blog do të shohim përparësite dhe mangësitë e secilit lloj investimi në mënyrë që të keni më të lehtë të vendosni se ku të dërgoni paratë tuaja.

Investimi në patundshmëri

Zotërimi i pasurive të patundshme sjell kthim investimi në shumë forma.

Llojet e fitimit nga investimi në patundshmëri ndahen në fitime afatgjate dhe fitime me kthim afatshkurtëra.

Përsonat të cilët dëshirojnë të përfitojnë më shpejtë nga investimet e tyre në patundshmëri, zgjedhin që të merren me shitblerjen e tyre duke përfituar kështu nga rritja e vlerës së një pasurije. Kjo mënyrë e të bërit biznes kërkon një fleksibilitiet edhe kushtim kohe sepse duhet të prisni momentin ideal për shitjen e një shtëpie, apartmenti apo trualli.

Një opsion tjetër është të bleni pasuri, ta shfrytzoni atë ndër vite, dhe pas një kohe të gjatë ta shisni atë duke përfituar nga rritja e vlerës gjatë atyre viteve.

Në rast se keni ku të jetoni, ju mund të përfitoni edhe nga lëshimi me qëra i pasurisë tuaj duke përfituar kështu një pagesë të rregulltë mujore, e cila mund të ju ndihmojë në mbulimin e shpenzimeve të ndryshme jetësore apo të kurseni për investimet e rradhës.

Kapitali i nevojshëm për të investuar në patundshmëri është mjaftë i lartë, dhe me shumë gjasë shumë nga ne nuk i kanë të gjitha paratë për blerjen e një pasurie. Por, bankat dhe institucionet tjera financiare, kanë oferta të ndryshme për të gjithë ata që duan të investojnë në blerjen e patundshmërive.

Rreziku i investimit në patundshmëri është shumë-fish më i vogël se sa të investoni në hapjen e një biznesi të ri. Kjo për shkak se pronave vetëm sa ju rritet vlera dhe në raste shumë të rralla atyre ju humb vlera.

Sigurohuni që pasuria në të cilen ju dëshironi të investoni është e pajisur me dokumentacionin e nevojshëm, nuk është pjesë e ndonjë hipoteke, dhe nuk ka probleme me trashigiminë e pronsësië.

Investimi në një biznes

Kapitali i nevojshëm për të hapur një biznes të ri varet nga lloji i biznesit që dëshironi të hapni, natyra e pronësisë si dhe madhësia e ndërmarrjes.

Për dallim nga investimi në patundshmëri, investimi në një biznes të ri kërkon më shumë kohë dhe përkushtim për shkak se ka më shumë kërkesa. Procedurat e regjistrimit të biznesit janë të thjeshta, por nuk mund të neglizhohen. Ju duhet të siguroheni që keni të gjithë dokumentacionin e duhur para se të filloni aktivitetin ekonomik.

Ardhja deri tek kthimi i investimit dhe krijimi fitmit mund të jetë shumë më e shpejtë në këtë formë investimi se sa tek investimi në pasuri të patundshme. Sidoçoftë, rrezikshmëria është shumë më e lartë në këtë natyrë biznesi duke marrë parasysh që mbi 70% e start-up bizneseve dështojnë në vitin e parë të aktivitetit.

Bizneset tjera

Nëse nuk keni kapitalin e mjaftueshëm për të investuar në pasuri të paluajtshme, dhe nuk jeni të gatshëm të ndërmerrni rrezikun e hapjes së një biznesi të ri, ju keni opsione tjera se si të jetoni ëndërren tuaj të ndërmarrësisë.

Ju mund të filloni të bëni para nga shtëpia duke hapur shitoren tuaj online në MerrJep.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione