Rinovimi i shtepise
Këshilla për rinovimin e  shtëpisë suaj

Rinovimi i shtëpisë tuaj do të ndikojë në jetën tuaj në shumë mënyra pozitive. Mund të rrisë vlerën e pronës suaj, të krijojë një hapësirë ​​jetese më komode, të zvogëlojë kostot e mirëmbajtjes dhe të rrisë vlerën e rishitjes.
Ju mund të ndiheni të trembur nga perspektiva e rinovimit të shtëpisë tuaj, por ne kemi shumë këshilla të dobishme që do t'ju ndihmojnë në këtë proces.
Ne kemi përpiluar gjithçka që ju duhet të dini, si dhe disa udhëzime të dobishme se si të rinovoni shtëpinë tuaj dhe të keni sukses me të.

Nga zgjedhja e stilit të duhur të rinovimit dhe planifikimi i tij me efikasitet - ne i mbulojmë të gjitha! Lexoni për të zbuluar gjithçka që duhet të dini përpara se të filloni.

    1. Zgjidhni projektin e duhur të rinovimit

Nëse jeni duke menduar për rinovimin e shtëpisë tuaj, atëherë me siguri keni konsideruar tashmë disa opsione të ndryshme. Ju mund të jeni të ndarë mes një rinovimi të plotë ose të pjesshëm duke bërë disa punë të vogla nëpër shtëpi. 

Keni parasysh se ka shumë stile të ndryshme rinovimi që mund t'i merrni parasysh kur rinovoni shtëpinë tuaj. Llojet kryesore janë renditur më poshtë:• Rinovimi i kuzhinës dhe banjës:

• Projektet e zdrukthtarisë:
• Projektet e dyshemesë:
• Projektet hidraulike:

Ka edhe lloje të tjera të tilla si rinovimet e bodrumit dhe shtesat e papafingos që disa njerëz mund të zgjedhin në varësi të nevojave të tyre. Është e rëndësishme të vendosni për një gjë përpara se të ecni përpara me ndonjë projekt - çfarë dëshironi nga ky projekt? Dëshironi më shumë hapësirë ​​apo dëshironi funksionalitet më të mirë? Pasi t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve, atëherë do të jetë më e lehtë për ju të filloni.

Çfarëdo opsioni që zgjidhni, ka disa faktorë që duhet të merren parasysh. 
Hapi i parë është të vendosni se çfarë lloj buxheti keni në dispozicion për rinovime. Për shembull, nëse paratë nuk janë problem për ju, atëherë një rinovim i plotë mund të merret parasysh. Megjithatë, nëse kostoja e projektit është problem, atëherë ndoshta thjesht zëvendësimi i pajisjeve të vjetra do të ishte më i përshtatshëm për nevojat tuaja.

     2. Zgjidhni një stil rinovimi

Hapi i parë në planifikimin e çdo rinovimi është të vendosni për një stil. Kjo mund të jetë një detyrë e frikshme, veçanërisht nëse nuk dini se ku të filloni ose cilat stile do të funksiononin më mirë për shtëpinë tuaj. Megjithatë, ka shumë mënyra të ndryshme që ju mund të zgjidhni se cili stil do t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Ju mund të zgjidhni bazuar në pamjen e dhomës , sa hapësirë ​​dëshironi ose sa para dëshironi të shpenzoni.

Filloni përzgjedhjen tuaj të mobiljeve duke kërkuar dhoma gjumi , kuzhina apo pjesë të tjera të mobiljeve të brendshme si karrige , ose dyer të brendshme online nëse dëshironi që shtëpia juaj të jetë në përputhje me stilin tuaj.
Këshilla për rinovimin e  shtëpisë suaj
Ka shumë stile të ndryshme në dispozicion, nga tradicionale në bashkëkohore, kështu që zgjedhja e njërit mund të jetë mjaft konfuze ndonjëherë. Ju gjithashtu mund të gjeni veten të ndarë midis dy ose më shumë stileve që ju tërheqin njëlloj – në këtë rast, është e rëndësishme që të mos nxitoni për të marrë një vendim dhe në vend të kësaj të merrni pak kohë për ta menduar siç duhet përpara se të bëni një zgjedhje përfundimtare.

Një mënyrë e mirë për ta bërë këtë është duke parë shembuj të shtëpive ekzistuese në zonën tuaj që janë rinovuar kohët e fundit (ose edhe ato që nuk janë rinovuar). Kjo do t'ju japë një ide se çfarë është aktualisht në trend për sa i përket dizajnit të brendshëm dhe do t'ju ndihmojë të vendosni më lehtë.

     3. Planifikoni me kujdes:

Para se të filloni të bëni ndonjë plan për projektin tuaj të rinovimit, duhet të kaloni pak kohë për të planifikuar gjërat me kujdes. Ju duhet të siguroheni që planet tuaja do të jenë realiste dhe se ato do të përshtaten brenda kufizimeve tuaja buxhetore, në mënyrë që kur të vijë koha për të rinovuar, ta bëni këtë pa pasur nevojë të bëni kompromis ose të shkurtoni ndonjë gjë të rëndësishme.

Këshilla për rinovimin e  shtëpisë suaj

Hapi i parë në planifikim është të zbuloni saktësisht se çfarë duhet të rregullohet ose përmirësohet - kjo mund të bëhet duke marrë matje të kujdesshme të të gjitha dhomave në shtëpi dhe duke vlerësuar se çfarë duhet të rregullohet ku (p.sh., nëse ka të çara në mure ose dysheme ). Pasi të keni identifikuar të gjitha zonat problematike, bëni një bilanc se çfarë lloj materialesh do të nevojiten për çdo rregullim (materiale si bojë, kartoni gipsi dhe materiale të tjera ndërtimi).

     4. Caktoni një buxhet të projektit

Buxheti juaj duhet të përfshijë kostot për lejet dhe materialet e ndërtimit, kostot e punës dhe koston e dekorimeve ose prekjeve estetike.

Për të ndërtuar buxhetin tuaj:

• Vendosni se sa dëshironi të shpenzoni dhe finalizoni financimin.
• Lini mënjanë të paktën 10% të buxhetit tuaj për kosto të papritura.Kërkoni • vlerësime të kostos nga profesionistët.
• Çmimi i të gjitha materialeve të nevojshme.

Nëse vlerësimet tuaja të kostos nuk përshtaten në buxhetin tuaj, përdorni planin tuaj të projektit të përmirësimit të shtëpisë nga hapi i parë për të eliminuar elementët e projektit që kanë një prioritet më të ulët.
Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione