Këshilla për zgjedhjen e duhur të ulseve në makinë për fëmijë dhe pse kanë rëndësi

Këshilla për zgjedhjen e duhur të ulëseve në makinë për fëmijë dhe pse kanë rëndësi

 

Zgjedhja e sediljes së duhur të veturave

Pse ju duhet edhe një vend sigurie për fëmijë në makinë? Sepse është një pjesë thelbësore e sigurisë së makinës. Ulest e fëmijëve shpëtojnë jetë.

Nëse foshnja juaj është e ulur në një vend të sigurtë, rreziku i tij ose i saj për t’u lënduar rëndë në një aksident me makinë zvogëlohet me 71%.

Për të zgjedhur ulësen e duhur për ju së pari duhet të dini në cilën fazë të rritjes është fëmija juaj.

Ne e përfshijmë fazën prenatale pasi fëmija në bark ka nevojë për vëmendje dhe mbrojtje të veçantë ndërsa është në makinë. Ka një numër çuditërisht të lartë të shtatëzënive të humbura çdo vit në përplasje makinash. Studimet zbulojnë që janë mesatarisht 3,000 shtatëzëni të humbura çdo vit nga përplasjet e makinave.

Të gjithë fëmijët e vegjël duhet të hipin në një vend të sigurtë të makinës me pamje të pasme për aq kohë sa të jetë e mundur, derisa të arrijnë peshën më të lartë ose lartësinë e lejuar nga prodhuesi i sediljeve apo makinave.

Pse duhet të ulet një fëmijë në pjesën e pasme? Një fëmijë mbështetet dhe mbrohet nga sedilja e makinës, duke ulur presionin në qafën e brishtë dhe palcën kurrizore të fëmijës, zvogëlohen gjasat për lëndim të rëndë.

Koka e një fëmije mesatarisht nëntë muaj përbën 25% të peshës së trupit të tij; ndërsa koka e një të rrituri përbën vetëm 6% të peshës së trupit të tij. Ky ndryshim në proporcion shton vetëm nevojën për të mbrojtur shtyllën kurrizore.

Sa më gjatë që fëmija të mbahet në ulësen e tij, aq më mirë shansi që kolona kurrizore do të forcohet me kalimin e kohës.

Ulëset e sigurisë së makinës mund të instalohen me sistemin e rripit të sigurimit të automjeteve. Ankorat e poshtëme mund të përdoren në vend të rripit të sigurimit për të instaluar sediljen, dhe shumë prindër i shohin më lehtë ato në disa makina. Pjesa e sipërme përmirëson sigurinë nga sedilja dhe është e rëndësishme të përdoret për të gjitha vendet e përparme, madje edhe ato të instaluara duke përdorur rripin e sigurimit të automjetit. Megjithëse rripat e sigurimit janë po aq të sigurta, kujdestarët mund të preferojnë një sistem në vend të tjetrit.

Të gjitha spirancat e ulëta vlerësohen për një peshë të caktuar (pesha totale përfshin sigurinë e makinës dhe fëmijën).

Prindërit duhet të kontrollojnë rekomandimet e prodhuesit të sigurimit të makinës për peshën maksimale që një fëmijë mund të jetë për të përdorur spiranca më të ulëta. Vendet e reja të sigurisë së makinës kanë peshën maksimale të shtypur në etiketën e tyre.

Rripat e sigurimit janë bërë për të rritur. Fëmijët duhet të qëndrojnë në një vend përforcues derisa rripat e të rriturve të përshtaten siç duhet, zakonisht kur fëmijët arrijnë 8 deri në 12 vjeç. Shumica e fëmijëve nuk do të vendosen vetëm në një rrip sigurimi deri në moshën 10-11 vjeç. Kur fëmijët janë mjaft të mëdhenj për të përdorur vetëm rripin e sigurimit të automjeteve, ata gjithmonë duhet të përdorin 2 llojet e rripave për mbrojtjen më të mirë. Të gjithë fëmijët më të vegjwl se 13 vjet duhet të hipin në sediljen e pasme.

Lloji i sediljes që fëmija juaj ka nevojë varet nga disa gjëra, duke përfshirë moshën, madhësinë dhe nevojat e zhvillimit të fëmijës suaj. Pra nëse fëmija juaj është në fazën e zhvillimit të shpejtë juve do ju duhet të bleni një karrige më të madhe.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione