Llojet e dritave dhe si mund të kurseni para duke përdorur dritat LED

Llojet e dritave dhe si mund të kurseni para duke përdorur dritat LED

Në shekullin XIX, llamba e parë praktike u shpik nga Thomas Edison dhe Joseph Swan. Që atëherë ka pasur përmirësime të konsiderueshme në lloje të ndryshme të llambave. Ka lloje të ndryshme të dritave ose llambave përreth, dhe të gjitha ato janë duke u dizajnuar me një imazh të konceptuar në mendje. Llojet kryesore të llambave ose zakonisht gjenden në sistemet e ndriçimit të shtëpive, zyrave, fabrikave, pajisjeve elektrike etj.

Lloje të ndryshme të dritave ose llambave në një sistem ndriçimi.

Llojet e ndryshme të dritave ose llambave përfshijnë si më poshtë

Llambat fluoreshente kompakte

Llamba halogjene

Llamba halide metalike

Dioda e emetimit të dritës

Llamba neoni, etj…

Kursimi i energjisë

LED është një teknologji shumë efikase e ndriçimit me energji dhe ka potencialin për të ndryshuar rrënjësisht të ardhmen e ndriçimit. LED-et përdorin të paktën 75% më pak energji, dhe zgjasin 25 herë më shumë, sesa ndriçimet e thjeshta.Përdorimi i gjerë i ndriçimit LED ka ndikimin të madhë në kursimin e energjisë.

Si LED janë të ndryshme

Ndriçimi LED është shumë i ndryshëm nga burimet e tjera të ndriçimit siç janë llambat e thjeshta. Dallimet kryesore e dries LED me dritat e thjeshta:

Burimi i dritës: Një përzierje e LED-ve të kuqe, jeshile dhe blu të cilat përdoren për të bërë dritën e bardhë.

Drejtimi: LED lëshojnë dritë në një drejtim specifik, duke zvogëluar nevojën për reflektorë dhe shpërndarës që mund të bllokojnë dritën. Kjo veçori i bën LED-të më efikase.

Nxehtësia: LED-ët lëshojnë shumë pak nxehtësi. Në krahasim, llambat e thjeshta lëshojnë 90% të energjisë së tyre.

Produkte LED

Ndriçimi LED aktualisht është i disponueshëm në një larmi të gjerë të produkteve shtëpiake dhe industriale, dhe lista po rritet çdo vit. Zhvillimi i shpejtë i teknologjisë LED çon në më shumë produkte dhe përmirësim të efikasitetit të prodhimit, gjë që sjell edhe çmime më të ulëta. Më poshtë janë disa nga llojet më të zakonshme të produkteve LED.

Ndriçimi industrial dhe tregtar

Efikasiteti i lartë dhe natyra e drejtimit të LED-ve i bën ato ideale për shumë përdorime industriale. LED janë gjithnjë e më të zakonshme në dritat e rrugës, ndriçimin e garazhit për parkim, vendkalimin dhe ndriçimin e zonave të tjera në natyrë.

Ndriçimi i kuzhinës

Për shkak se LED janë të vogla, ato janë ideale për ndriçimin e pikave për recetat e gatimit dhe leximit. Ngjyra mund të duket më e mire sesa është zakonisht e në një kuzhinë.

Llamba Zëvendësuese LED

Me përmirësime të performancës dhe rënie të çmimeve, llambat LED mund të zëvendësojnë deri në 75 llamba thjeshta prej 75 Watt. Është e rëndësishme të lexoni Etiketën për t'u siguruar që produkti është shkëlqimi dhe ngjyra e duhur për vendndodhjen e synuar.

Dritat e festave LED

LED konsumojnë shumë më pak energji elektrike sesa llamba thjeshta, dhe vargjet dekorative të dritës LED siç janë dritat e pemës së Vitit Të Ri nuk janë të ndryshme. Jo vetëm që dritat e festave LED konsumojnë më pak energji elektrike, ato gjithashtu kanë përparësitë e mëposhtme:

Më të sigurta: LED-ët janë shumë më të ftohtë se dritat thjeshta, duke zvogëluar rrezikun e djegies.

Më të forta: LED janë bërë me lente epoksi, jo qelqi, dhe janë shumë më rezistente ndaj thyerjes.

Qëndrueshmëri më e gjatë: Të njëjtat drita LED gjithashtu mund të përdoret deri në 40 sezone pushimesh.

Më e lehtë për t'u instaluar: Deri në 25 tela LED mund të lidhen nga fundi në fund pa u mbingarkuar.

Siç e cekëm më lartë dritat LED kanë më shumë përparësi sesa ato të thjeshta. Janë më: të buta për syrin, janë më të lira, shpenzon më pak energji elektrike, etj.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione