blog

Ndërrimi i shtëpive kur posedoni kafshë

Ndërrimi i shtëpisë mund të jetë i vështirë për ne, por është edhe më i vështirë për kafshët tona. Ata nuk dinë pse gjithçka po ndryshon në mjedisin e tyre. Ndërtimi mund të shkaktojë ndryshime në sjelljen e një kafshe apo të bëjë që ato të mungojnë në kërkim të territorit të mëparshëm të shtëpisë së tyre. Kafshët, si ne të tjerët, kanë nevojë për kujdes të shtesë gjatë procesit të ndërtimit. Fortunatisht, ju mund t'i bëni të lehtë të lëvizin duke marrë disa hapa.

Lëvizja është stresuese. Ju duhet t'ia nisni të gjitha përsëri sapo të jeni në shtëpinë tuaj të re - paketimi, ngritja e peshave të rënda, pastrimi. Mund të jetë plot me surpriza të pakëndshme, të marrë shumë kohë dhe të jetë stresues. Ne na irriton. Qeni juaj gjithashtu.

Qoftë që lëvizni lokalisht, në të gjithë vendin ose në të gjithë globin, do të keni nevojë për shumë planifikim dhe përgatitje. Përveç faktit që ju me të vërtetë dëshironi të mbyllni se si do të arrijnë të gjitha gjërat tuaja nga pika A në pikën B, ju me të vërtetë duhet të përgatisni qenin tuaj për ciklin dhe t'i ndihmoni ata të përshtaten me shtëpinë tuaj të re.

Lëvizja në shtëpinë tuaj të re do të jetë ndoshta më e lehtë për ju qoftë ai qen sharri ose racë tjetër nëse ndiqni këto këshilla të lëvizjes.

Gjërat që duhet të bëni para lëvizjes

Mbajini orarin e njëjtë të ushqimit dhe ecjes për kafshët shtëpiake. Jepini atyre të njëjtin nivel vëmendjeje siç do të bënit normalisht. Disa javë para lëvizjes, vizitoni mjekun tuaj të kafshëve. Kërkoni një kopje të historisë së kafshëve tuaja, një deklaratë vaksinimi dhe një dëshmi zhvendosjeje. Sigurohuni që kafshët tuaja kanë të gjitha vaksinat e tyre dhe shtoni adresën tuaj të re në bazën e tyre të të dhënave për mikroçipet.

Para udhëtimit, pyetni për nevojën për një sedativ të lehtë nëse kafsha juaj është e moshuar ose ka probleme shëndetësore. Gjithashtu mund të pyetni për blerjen e një pajisje pheromone që lidhet në mjedis. Pajisjet pheromone ndalojnë një aromë që është e ngjashme me aromën qetësuese që një nënë i jep fëmijëve të saj.

Nëse kafsha juaj qëndron me ju gjatë lëvizjes, mbani ato në një dhomë të sigurt për të parandaluar lëndime dhe të arratise kur njerëzit hyjnë dhe dalin nga shtëpia. Vendosni ato në një vend të qetë me sendet e tyre të njohura. Para ditës së udhëtimit, vendosni qelinë e udhëtimit në dhomë me derën e hapur që kafsha juaj të mund të habitet me të. Mund të jetë një ide e mirë të paraqisni kafshët ose t'i kërkoni një mik të ruajë ato në ditën e lëvizjes. Kafsha juaj do të ndjejë më pak stres si rezultat i kësaj.

Përveç kësaj, paketoni secilin nga sendet e domosdoshme të kafshës suaj në një qese të ndara që janë qartë të etiketuara. Kjo do t'ju ndihmojë të kaloni ditën e lëvizjes dhe ditët që pasojnë. Duhet t'i sillni ato me vete. Gjërat e kafshës që duhet të mendoni të mbani me vete, përfshijnë:

• Një qilim
• Një portë
• Një mbulesë
• Tasat e ujit
• Ushqim (nëse po sjell ushqim të papërpunuar, sjellini një frigorifer me pak të ngrirë për të ruajtur atë të freskët gjatë udhëtimit)
• Koshin e plehrave
• Disa lojra të preferuara
• Diçka që qeni juaj të mund të qëllojë (kocka të prera të përçara, palosje qëllimi ose një lojë qëllimi e preferuar)

Dita e lëvizjes

Këshilla jonë më e mirë për lëvizje është të gjeni një mënyrë për të përfshirë kafshët tuaja gjatë kaosit të ditës. Dita e lëvizjes, fatkeqësisht, përfshin shumë derë të hapura dhe, nëse nuk jeni të kujdesshëm, mënyra për kafshët tuaja të dalin. Unë mund t'ju siguroj që të kaloni natën e parë në shtëpinë tuaj të re në kërkim frenetik të kafshës tuaj të dashur në rrugët e qytetit tuaj të ri nuk është diçka që doni të bëni.

Ju mund të mbani qenin tuaj ose macen tuaj në mënyra të mëposhtme:

• Vendosja e një qilimi mbi ta

• Vendosja e një porte në kornizën e një derë

• Dërgimi i tyre në një kujdes ditor për kafshë ose besimi i tyre në kujdesin e dikujt tjetër gjatë ditës

Nuk do të mund të ndiqni kafshën tuaj aq ngushtë sa do të donit nëse ndihmoni në ngarkimin dhe shkarkimin e kutive të lëvizjes. Sepse është një qytet i ri, është gjithashtu shumë më e mundshme që kafsha juaj të humbasë nëse arratisen. Gjatë ditës së lëvizjes, sigurohuni që kafsha juaj ka një etiketë me emrin dhe numrin e telefonit të saj.

Nëse po kërkoni të adoptoni një mace, macet në shpalljet mace për adoptim po presin për një shtëpi të re!

Adaptimi në një mjedis të ri

Disa kafshë kanë vështirësi për t'u adaptuar. Maceve zakonisht u vonon më shumë të përshtaten në fillim, ndërsa qenve u lehtëson më shumë të përshtaten me shtëpinë e tyre të re. Mbajtja e qenit ose maces tuaj në të njëjtin orar të gjumit dhe të ngrënies është gjëja më e mirë që mund t'u bëni. Nëse kafsha juaj përdor kutitë ose pad-et e mbeturinave, sigurohuni që në shtëpinë e re të keni një vend të caktuar për krevatin, tasat e ujit dhe tasat e ushqimit të tyre.

Përveç kësaj, sugjerojmë që të merrni me vete kafshën tuaj në një turne të shkurtër të shtëpisë për t'i ndihmuar ata të përshtaten më shumë me dhomat dhe erërat e ndryshme. Përfundimisht, një qen i lumtur është ai që është i lodhur. Sigurohuni që t'i merrni për të ecur nëpër ditë dhe t'u jepni shumë mundësi për të ushtruar gjatë ditës për të zvogëluar ankthin e tyre për të lëvizur. Mund të duhen disa kohë për të përshtatur me një shtëpi të re. Megjithatë, nëse ndiqni këto hapa, do të jeni në rrugën e duhur për t'ju ndihmuar qenit tuaj të dashur të vendoset shpejt dhe lehtë.Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione