Si të shkruani shpalljen ideale

Si të shkruani shpalljen ideale – që do ju ndihmojnë të shisni shpejtë

Të shiturit online nuk është një shkencë egzakte, por janë ca gjera që shitësit mund ti bëjnë në mënyrë që të përshpejtojnë procesin e shitjes. Koha është para nëse jeni të përfshirë në rishitje, kështu që çdo gjë që mund të bëni si shitës në mënyrë që të shisni shpejtë, është një avantazh.

Këtu mund të lexoni disa këshilla se si të shisni shpejtë në faqe online si MerrJep.

Mos lejo hapsirë për shumë pyetje

Objektivi është të mendoni paraprakisht dhe të projektoni se çfarë pyetjesh mund të bëjë blerësi. Nëse blerësi fillon dhe bën pyetje, disa gjëra mund të ndodhin:

1.       Blerësi mund të mos ketë kohë që të ju shkruaj për detaje shtesë, dhe do lëvizë me produktin e shitësit tjetër.

2.       Blerësi mund të ju shkruaj dhe të ju pyes disa pyetje, por do vazhdojë të kërkojë një produkt të përafërt gjatë pritjes për përgjigjen tuaj. Ju mund të humbisni një shitje në proces.

3.       Blerësi mund të ju shkruaj ju dhe të ju bëjë disa pyetje, por ju mund të mos qëlloni afër paisjeve që të mund ti përgjigjeni në kohë, dhe kështu do të përfundoni duke humbur një shitje.

Është e rëndësishme të prisni çdo pyetje që mund të keni nga blerësi apo në detajet që ata mund të jenë të interesuar. Këtu përfshihen gjëra si:

·         Përmasat

·         Pesha

·         Materialet (p.sh çfarë materialesh janë përdorur për të prodhuar atë produkt)

·         Ku është prodhuar

·         Sa është i vjetër ai produkt

Me kohën ju mund të bëhëni një shites me eksperiencë dhe të regjistroni shitoren tuaj online. Nëse nuk jeni të sigurtë se çfarë informatash të përfshini, atëherë shikoni se çfarë kanë shkruar shpallësit tjerë.

Postoni fotografi të qarta

Është shumë e rëndësishme që blerë të shohë atë që ata duan të blejnë në mënyrë që të mos krijohen konfuzione. MerrJep sugjeron 6 deri në 8 fotografi për secilen shpallje kështu që blerësi mund ta shoh produktin nga të gjitha përspektivat.

Nëse jeni duke shitur makinë, mësoni më shumë këtu se si se si të fotografoni më mirë veturën tuaj.

Vendosni çmimin në mënyrë fer

Në mënyrë që të tërhiqni sa më shumë blerës potencial, ju duhet të vendosni një çmim fer për produktin tuaj. Shumica e blerësve janë të tërhequr më së shumti nga çmimet e lira, prandaj duke vendosur një çmim sa më të ulët, ju siguroni më shumë vëmendje nga audienca. Strategjia e çmimit më të lirë zakonisht funksionon më mirë për produkte të cilat janë më të populluara si veturat, ndërtesat etj.

Fokusohuni në benefite dhe jo specifika

Duke i treguar blerësit se çfarë benefitesh mund të kenë nëse blejnë produktin tuaj, ju e keni rritur interesin e tyre. Kjo do të thotë që ju kujdeseni që produkti ti shërbejë sa më mirë klientit, dhe blerësi nuk do e shohë atë si përpjekje klasike marketingu.

Premtoni kthim të parave

Duke ofruar kthim të parave në rast se produkti del i dëmtuar, ju me të vërtetë keni siguruar vëmendjen e blerësit potencial. Kjo përceptohet si kujdes i juaji ndaj palës tjertër dhe do të konsideroheni para shitësve të tjerë.

Ofroni transport falas

Transporti falas është një veqori që zakonisht nuk ofrohen nga shitësit në MerrJep, por nëse ju e bëni atëherë me siguri që do bini në sy më shumë se të tjerët. Nëse blerësi është jo shumë largë prej jush, dhe produkti nuk është në përmasa shumë të mëdha, atëherë ia vlenë që të ofroni transportin falas si shërbim.

Për më shumë këshilla të tilla, vizitoni artikujt tanë në blog.

 

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione