Qëllimet tuaja për muajin dhjetor

Qëllimet tuaja për muajin dhjetor

Shikoni qëllimet tuaja kryesore që keni caktuar për vitin (ose muajin) dhe shikoni ku qëndrojnë gjërat. Mos e gjykoni veten nëse nuk i keni përfunduar ato, thjesht shikoni dhe jini të vetëdijshëm se ku jeni.

 

Qëllimet personale

Si të vendosni një qëllim?

Së pari merrni parasysh atë që dëshironi të arrini, dhe më pas angazhohuni për të. Vendosni synime specifike, të matshme, të arritshme, përkatëse dhe të kufizuara me kohën, synime të cilat ju motivojnë. Pastaj planifikoni hapat që duhet të ndërmerrni për të realizuar qëllimin tuaj.

Vendosja e qëllimit është një proces i fuqishëm për të menduar për të ardhmen tuaj ideale, dhe për të motivuar veten për ta kthyer vizionin tuaj për këtë të ardhme në realitet.

Procesi i përcaktimit të qëllimeve ju ndihmon të zgjidhni vendin ku dëshironi të kaloni në jetë. Duke ditur saktësisht se çfarë doni të arrini, ju e dini se ku duhet të përqendroni përpjekjet tuaja. Ju gjithashtu do të vëreni shpejt shpërqendrimet që mund të ju bëjnë kaq lehtë.

Fillimi i përcaktimit të qëllimeve personale

Ndani  objektiva të vogla që duhet të godisni për të arritur qëllimet tuaja të jetës.

Më në fund, pasi të keni planin tuaj, filloni të punoni në të për të arritur këto qëllime.

Kjo është arsyeja pse ju filloni procesin e përcaktimit të qëllimeve duke parë qëllimet tuaja të jetës. Punoni për gjërat në të cilat mund të bëni në pesë vitet e ardhshme, pastaj vitin tjetër, muajin tjetër, javën tjetër, dhe sot, për të filluar lëvizjen drejt tyre. Që do tw thotw:  mundohuni që ëndërrat tuaja t’I ktheni në qëllime kurse qëllimet tuaja në mision.

Qëllimet profesionale

Pse të vendosni qëllime?

Atletët e nivelit të lartë, biznesmenë të suksesshëm dhe arritës në të gjitha fushat vendosin qëllime. Vendosja e qëllimeve ju jep vizion afatgjatë dhe motivim afatshkurtër. Organizoni kohën tuaj dhe burimet tuaja në mënyrë që të mund të shfrytëzoni sa më shumë nga jeta juaj.

Duke vendosur qëllime të vogla, të përcaktuara qartë, ju mund të matni dhe krenoheni me arritjen e këtyre qëllimeve dhe do të shihni përparim përpara në atë që më parë mund të dukej e paarritshme. Do të rrisni gjithashtu vetëbesimin tuaj, pasi ju njihni aftësinë dhe kompetencën tuaj për të arritur qëllimet që keni vendosur.

Vendosja e qëllimeve profesionale luan një rol të rëndësishëm në jetën tuaj të punës. Bëhet fjalë për të ndërmarrë hapa të vegjël drejt bërjes së versionit më të mirë të vetes si profesionist. Mos prisni që të arrini majën e piramidës brenda natës, ju duhet ta lejoni veten të përparoni ngadalë por në mënyrë efektive. Kjo përfshin një proces gradual të zhvillimit të njohurive dhe aftësive tuaja profesionale, forcimin e marrëdhënieve profesionale dhe ndërtimin e praktikave efektive të punës. Megjithëse qëllimet tuaja janë formuar nga ambiciet dhe nevojat tuaja personale.

Si të vendosni qëllime të arritshme profesionale?

Sa i përket ëndrrave tuaja profesionale, është thelbësore të merrni parasysh edhe realitetin. Megjithëse këshillohet që të synoni shumë, është gjithashtu e rëndësishme të mbani objektivin tuaj të arritshëm. Këto hapa mund t'ju ndihmojnë të përcaktoni qëllimet tuaja profesionale duke mbajtur kontakte me aktualitetin.

Nëse nuk jeni të interesuar të gjeni një punë dhe të krijoni një stabilitet, atëherë ju mund të merrni edhe iniciativa tjera si ndërmarrës. Ju mund të filloni duke shitur online apo duke hapur dyqanin tuaj online.

“Pasi që dhjetori I vitit 2019 është muaji I fundit I këtij viti po ashtu edhe kësaj dekade, është thelbësore që në 2019 t’i përmbyllim qëllimet tona, dhe dekadën e re ta filloni me një frymë të re.”

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione