5 Shenja që duhet të zëvendësoni gomat e veturës suaj

5 Shenja që duhet të zëvendësoni gomat e veturës suaj

Gomat e makinës suaj janë një nga komponentët më të rëndësishëm të mjetit tuaj. Ata ju mbajnë të sigurt në rrugë duke siguruar lidhjen, menaxhimin dhe stabilitetin. Megjithatë, me kalimin e kohës, gomat harrohen dhe duhet të zëvendësohen. 
Këtu janë pesë shenja që tregojnë se është koha të zëvendësoni gomat e veturës tuaj.

Niveli i ulët i thellësisë së shiritit të gomave

Shiriti në gomat tuaja është ai që siguron lidhjen në rrugë. Nëse thellësia e shiritit është shumë e ulët, kjo mund të çojë në uljen e lidhjes, veçanërisht në kushte të lagështa ose të rrënjosura. Në shumicën e shteteve, thellësia minimale e shiritit ligjore është 2/32 inç. Megjithatë, rekomandohet që gomat të zëvendësohen kur thellësia e shiritit arrin 4/32 inç. Mund të përdorni një kalibër thellësie të shiritit për të matur thellësinë e shiritit të gomave tuaja.

Defekte dhe copa në goma

Nëse zbuloni defekte dhe copa në gomat tuaja, atëherë është koha për t'i ndërruar ato. Këto defekte mund të çojnë në një rrezik të madh për sigurinë tuaj në rrugë.

Koha e përdorimit të gomave

Gjithashtu, shihni në dokumentacionin e veturës suaj për të parë sa kohë janë përdorur gomat. Gomat e rekomanduara janë ato që kanë të paktën 6 vjet ose më pak nga data e tyre të prodhimit. Edhe nëse gomat tuaja janë të ndjekura mirë, nëse kanë më shumë se 6 vjet, atëherë është koha të zëvendësohen.

Gjendja e presionit të ajrit

Presioni i duhur i ajrit në gomat është i rëndësishëm për sigurinë dhe performancën e tyre. Nëse shihni se presioni i ajrit në gomat tuaja është nën nivelin e rekomanduar, atëherë është koha të ndërroni gomat.

Zhurma dhe vibrime gjatë vozitjes

Nëse dëgjoni zhurma të çuditshme ose ndjeni vibrime gjatë vozitjes, atëherë është koha të kontrolloni gomat tuaja. Nëse nuk mund të gjenden shkaqe të tjera për këto probleme, atëherë është më mirë të ndërroni gomat tuaja për t'u siguruar që vetura juaj të jenë të sigurta dhe të performojnë mirë.
Në përfundim, gomat e makinës suaj luajnë një rol kritik në mbajtjen tuaj të sigurt në rrugë. Pavarësisht nëse keni goma të reja apo goma të përdorura, nëse vëreni ndonjë nga këto shenja, është e rëndësishme të keni gomat tuaja të kontrolluara dhe zëvendësuar nëse është e nevojshme. Duke mbajtur gomat tuaja në një gjendje të mirë, mund të ndihmoni të siguroheni që makina juaj është e sigurt dhe e besueshme.
Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione