Si të blesh një makinë që i përshtatet nevojave tuaja?!

Nëse jeni i ri në blerjen e makinave ose nuk keni bërë një blerje në shumë vite, është e vështirë të dini se ku të filloni. Si e gjeni makinën që do t'ju përshtatet saktësisht nevojave tuaja për vitet në vazhdim? Duhet vetëm një hulumtim dhe planifikim i vogël. Kur e dini llojin e makinës që dëshironi, atëherë mund të vendosni nëse dëshironi të blini një makinë të re, të merrni me qira një makinë të re ose të blini një makinë të përdorur.

Vlerësoni nevojat tuaja

"Makina e duhur" varet nga çfarë personi jeni dhe çfarë prisni nga një makinë..

Për ata që kanë nevojë për një automjet për detyrat e përditshme, funksionaliteti duhet të bie në sy. Këtu janë disa konsiderata praktike për tu mbajtur në mend:

Sa pasagjerë ju duhet të transportoni?

A keni një udhëtim të gjatë dhe a janë shpenzimet  e karburantit te rëndësishme për ju?

Cilat karakteristika të sigurisë janë të rëndësishme për ju? A doni monitorim në vend të verbër, paralajmërim të nisjes së korsisë dhe frenim automatik emergjent.

Nëse nuk keni para për të paguar makinën tuaj, do të duhet të mendoni për financimin e blerjes ose marrjes me qira. Një makinë e përdorur do të jetë më pak e kushtueshme, por duhet të zbatohet i njëjti rregull. Njohja e buxhetit tuaj paraprakisht do t'ju ndihmojë kur negocioni makinën tuaj të ardhshme.

Çfarë makine ju përshtatet (automaik apo manual)

Varet ku jetoni dhe varet sa komunikacioni është i dendur sepse makina automatike është më praktike kur ka komunikacion. Por nese keni dëshirë shpejtësine dhe adrenalinën atëherë makina manuale do të ishte zgjedhja e duhur për ju.

Makinat automatike

Makinat automatike po bëhen gjithnjë e më të njohura në mbarë botën dhe nuk është e vështirë të kuptosh pse.

Makinat automaike janë me të përshtatshme dhe më të lehta për t’i vozitur.

Është më e shpejtë dhe më e lehtë të mësosh ta vozitësh automatikun sesa një transmision manual sepse nuk duhet të zotërosh ndërruesin e shpejtësive. Disa ekspertë gjithashtu argumentojnë se automatiku është më i sigurt sepse ju mund t'i mbani të dy duart në timon gjatë ndryshimeve të ingranazheve.

Makinat manuale

Një makinë manuale ka një transmision manual, i njohur gjithashtu si një ingranazh manual. Është lloji i parë dhe më i zakonshëm i makinave, kalimi manual ishte modeli tradicional dhe njihet si transmetim standard. Makinat manuale janë ato në të cilat ndërrimi I shpejtësive bëhet ne mënyrë manule, duke përdorur një vegël e cila quhet ndërrues i shpejtësisë. Ingranazhet janë të drejtuar nga shoferi, dhe ndryshe nga një makinë automatike në të cilën ingranazhi rregullohet nga disa funksionalitete të automjetit.

Gjerat qe duhet t’i dish para se të blesh një makinë

1. Mendoni për financimin

Para se të vizitoni ndonjë dyqan, duhet ta dini se sa para keni mundësi të ofroni dhe sa mund të jetë limiti i pagesës mujore. Do t’ju ndihmonte gjithashtu të bëni disa hulumtime mbi kreditë e disponueshme automobilistike që të jeni pak a shumë në ngjarje rreth tregut automobilistik. 

2. Kontrolloni rezultatin tuaj të kredisë

Njohja e rezultatit tuaj të kredisë mund të jetë e dobishme gjithashtu.

3. Bëni pazar

Hulumtoni makinat për të cilat mund të interesoheni përpara se të shkoni në një dyqan, në vend se të shkoni në të papërgatitur. Njohuria e çmimeve të makinave është një gjë e mirë për të bërë pazar me shitësin.

4. Krahasoni çmimet

Siç e cekëm dhe më lartë hulumtimi Online i çmimeve mund të jetë një ndihmesë e madhe që të mos ketë mosmarrveshje dhe vjedhje parash gjatë blerjes së makinës.

5. Njihni të drejtat tuaja

Për çdo makinë të re ose të përdorur, merrni kohën për t'u njohur me paketën e garancisë dhe politikat e kthimit. Nese makina është e përdorur dërgojeni në servisim që ta kontrolloni gjendjen e makinës para se ta bleni.

Në fillim