Si të krijoni një shpallje pune që tërheq kandidatët e duhur?
Si të krijoni një shpallje pune që tërheq kandidatët e duhur?

Shpallja e punës është shansi i parë që kompania juaj të tërheqë njerëzit e duhur për pozicionin e hapur. Është gjithashtu një nga pjesët më të rëndësishme të përmbajtjes që krijoni sepse është mënyra se si njerëzit mësojnë për shpalljet tuaja të punës. Publikimi i duhur i punës është një pjesë kyçe e tërheqjes së kandidatëve cilësorë, prandaj sigurohuni që të pasqyrojë se kush jeni si kompani dhe çfarë kërkoni nga një punonjës.
Nëse është e vërtetë që 90% e kandidatëve aplikojnë vetëm për punë që u interesojnë, atëherë shpalljet e punës janë një mjet i fuqishëm për të tërhequr aplikantët e duhur. Por si mund të siguroheni që kandidatët e duhur ta shohin shpalljen tuaj në një mënyrë që i tërheq ata? Përgjigja mund t'ju habisë: krijoni një shpallje të shkruar mirë dhe të synuar.

1. Shkruani një titull bindës

Një titull i mirë do t'u tregojë lexuesve saktësisht pse duhet të lexojnë më tej dhe çfarë do të gjejnë brenda. Nëse nuk jeni të sigurt se ku të filloni, pyesni veten: Pse duhet të interesohet ky person për kompaninë tonë? Çfarë mund t'u ofrojmë atyre? A ka mundësi të tjera punësimi në këtë kohë?
Është joshëse të shkruani një shpallje që thotë "Ne po kërkojmë një punonjës të ri", por kjo ndoshta do të rezultojë në shumë kandidatë që nuk janë të përshtatshëm për kompaninë tuaj. Në vend të kësaj, përpiquni të gjeni fjalët e duhura që përshkruajnë kandidatin tuaj ideal. Për shembull, nëse po kërkoni dikë me një grup aftësish të veçanta, siç është përvoja e marketingut, atëherë përfshini ato fjalë në shpallje.

2. Përfshini një element të fortë vizual me titullin tuaj

Një imazh ose video e thjeshtë mund të ndihmojë në tërheqjen e vëmendjes së njerëzve dhe t'i bëjë ata të duan të mësojnë më shumë rreth asaj që bën kompania juaj ose t'u ofrojë atyre njohuri se kush jeni saktësisht si markë (si p.sh. një infografik).

3. Jini specifik

Jini të qartë për atë që bën kompania juaj dhe për çfarë lloj pune po punësoni. Ju dëshironi që kandidatët e mundshëm të dinë saktësisht se për çfarë po aplikojnë, në mënyrë që të mos humbasin kohën e tyre duke aplikuar kur nuk i plotësojnë kërkesat e pozicionit.
Nuk mjafton të thuash "duhet të kesh përvojë në punën me X". Në vend të kësaj, tregojini lexuesit saktësisht se çfarë eksperience po kërkoni dhe si lidhet ajo me përvojën e tyre.
Nuk është e nevojshme të futeni në detaje të mëdha për çdo aspekt të punës, por është e rëndësishme që të mendoni pak dhe të mendoni për atë që përbën thelbin e operacioneve të kompanisë suaj.
Për shembull, nëse jeni duke kërkuar për një asistent administratori, atëherë sigurohuni që të përfshini gjëra të tilla si sa orë do t'ju duhen për të punuar çdo javë dhe cilat do të jenë përgjegjësitë e tyre kryesore (d.m.th., përgjigjet në telefon). Kjo do të ndihmojë që të aplikojnë vetëm njerëzit që janë vërtet të interesuar – dhe madje edhe atëherë vetëm nëse janë të përshtatshëm!

Më shumë informacione rreth lajmeve për tregun e punës mund t'i gjeni në periskopi.com.

4. Përdor foljet e veprimit

Foljet e veprimit janë të rëndësishme sepse ato e bëjnë të qartë se çfarë dëshironi të bëjë dikush në shpalljen tuaj të punës. Për shembull, nëse jeni duke kërkuar për një kandidat me një grup të caktuar aftësish, atëherë do të dëshironi të përdorni fjalë të tilla si 'i aftë' ose 'me përvojë'.
Nëse dëshironi dikë që është krijues, atëherë përdorni fjalë si 'kreativ', 'mendimtar krijues' ose 'komunikues krijues'. Fjalët "punëso", "apliko", "intervistë" etj janë të gjitha shembuj të shkëlqyeshëm të foljeve veprimi që u tregojnë kandidatëve saktësisht se çfarë duhet të bëjnë më pas - të aplikojnë përmes e-mail adresës ose me telefon, etj.
Nese jeni duke kërkuar punë regjistroni shpallje me titujt kerkoj pune, vende pune ne MerrJep, per te gjetur punen qe kerkoni!

5. Lehtësoni procesin e aplikimit për kandidatët.

Nëse dëshironi që kandidatët të aplikojnë, përfshini një lidhje në postimin tuaj të punës që i çon ata drejtpërdrejt në formularin tuaj të aplikimit. Të kesh një vendndodhje të vetme ku kandidatët mund të aplikojnë e bën më të lehtë për ta bërë këtë, dhe gjithashtu e bën më të lehtë për ju si punëdhënës nëse ka më pak aplikime të dorëzuara.
Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione